Dé hotspots in Valkenburg om te bezoeken met je lief

Valkenburg is een uniek stukje Nederland. Dit idyllische stadje is prachtig gelegen tussen de Zuid-Limburgse heuvels en een prima optie als jullie toe zijn aan een romantisch uitje voor twee. De schitterende omringende natuur, de vele bezienswaardigheden en de idyllische sfeer, maken jullie uitstapje extra romantisch. We nemen jullie graag mee langs de meest romantische hotspots van Valkenburg.

De romantische hotspots in Valkenburg – Thermae 2000

Dat Valkenburg op en top romantiek is, dat bewijst ook de aanwezigheid van het kuuroord Thermae 2000. Dit is een heerlijk toevluchtsoord voor verliefde stellen. Kom samen helemaal tot rust in de sauna, in de thermale baden, whirlpools of het solarium. Of laat jullie in de watten leggen met een massagebehandeling, bijvoorbeeld een hot stone massage of een stempelmassage op een verwarmd quartszandbed! Heerlijk eten kan in een van de drie eetgelegenheden.

Beklim de Wilhelminatoren

De Wilhelminatoren is een goed startpunt voor jullie romantisch uitstapje in Valkenburg. Vanaf deze uitkijktoren krijgen jullie meteen een fantastische indruk van het omliggende Zuid-Limburgse landschap. Krijgen jullie meteen zin om de natuur in te trekken? Bij de toren beginnen en eindigen verschillende mooie wandelroutes. Of geniet nog meer van het uitzicht en van elkaar in het café/restaurant. Avontuurlijk ingesteld? Neem dan samen de Roddelbaan naar beneden!

Daal af in de Fluweelengrot

De Fluweelengrot behoort tot de grootste trekpleisters van Valkenburg en laat het nu ook nog eens een hele romantische hotspot zijn. Ga samen op verkenning door de geheime vluchtgangen en bewonder de bijzondere wandschilderingen, inscripties en sculpturen in de mergelgangen en de romantische kapel uit de 18de eeuw. In WOII diende de grot als schuilplaats. Goed om te weten: De grotten zijn alleen onder begeleiding te bezoeken.

Gezellige terrasjes en uitgaan

Valkenburg heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Allemaal gelegen in het centrum en gemakkelijk te voet bereikbaar. Waar jullie overdag in alle rust kunnen genieten van een lunch of een kopje koffie met een stuk echte Limburgse vlaai, gaat in het weekend de muziek een toontje hoger en worden de cafés omgetoverd tot ware swingpaleizen. Een gokje wagen kan in het casino, gelegen op de Cauberg naast Thermae 2000.

Weekend Valkenburg in de winter – kerstmarkten Valkenburg

In elk seizoen is het in Valkenburg genieten. Bij mooi weer is het Zuid-Limburgse Heuvellandschap het decor voor outdoor activiteiten. Maar is het buiten koud en guur, dan biedt in de decembermaand de Kerstmarkt uitkomst. De kerstmarkt van Valkenburg vinden jullie in de grotten; een unicum in Nederland. Ga op in de gezellige en nostalgische sfeer van deze ondergrondse kerstmarkt en geniet nog meer van jullie romantisch weekend Valkenburg.