Met je lief op ontdekkingstrip door Rotterdam

Op zoek naar goede ideeën voor een romantisch weekend met je lief in Rotterdam? In deze prachtstad met de allure van een wereldstad is van alles te beleven, ook voor verliefde koppeltjes. Want Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de immense haven, de Erasmusbrug en de Euromast. Hier maken we je alvast warm voor een geslaagd uitje met enkele inspirerende romantische hotspots in Rotterdam.

De romantische hotspots in Rotterdam – smullen in de Markthal

De Markthal is een opmerkelijk gebouw in Rotterdam dat in 2014 werd geopend; jullie herkennen de hal aan zijn boogvorm. Het is een woon- en winkelgebouw met een inpandige markthal. Het wordt het ‘foodwalhalla van Nederland’ genoemd. Er zijn 96 unieke marktkramen te vinden, waar je allerlei verse producten kunt kopen. Bij de bouw werden talloze middeleeuwse objecten gevonden, die jullie nu kunnen bewonderen vanaf de roltrappen en in de parkeergarage.

Bezoek de Euromast

Samen op grote hoogte van elkaar en van het uitzicht over Rotterdam genieten? De Euromast is met 185 meter hoog, de hoogste uitkijktoren van Nederland. De lift brengt jullie naar een platform op 100 meter. Hier kunnen jullie ook genieten van een hapje en een drankje in de brasserie. Neem daarna de glazen, roterende Euroscooplift naar 185 meter hoogte! Romantische tip: geniet hier op een mooie avond van de sterrenhemel.

Maak een boottocht door de haven

De Rotterdamse haven is een unicum; het is de grootste haven van Europa! Wat dachten jullie ervan om deze haven vanaf het water te beleven? Dat kan met een boottocht door de haven. Laat jullie overweldigen door de skyline van Rotterdam en bewonder de werven, dokken en containerschepen. Het is een onvergetelijke ervaring om deel uit te maken van het reilen en zeilen van een van de grootste zeehavens van de wereld.

Romantisch wandeling door ‘Het Park’

Ook in een drukke stad als Rotterdam zijn heerlijk verstilde plekjes te vinden voor een romantisch samenzijn. Hiervoor moeten jullie in Het Park van Rotterdam zijn. Dit park, vlak bij de Euromast, is ontworpen door de tuinarchitecten Zochers (vader en zoon). Bewonder de mooie waterpartijen, de overhangende wilgen en uitgestrekte grasvelden die uitnodigen voor een picknick. Er zijn ook enkele horecagelegenheden en er worden regelmatig openbare festivals georganiseerd. Een ideale hotspot voor een romantisch weekend Rotterdam!