Vijf must-sees voor een romantisch weekend Gent

Op zoek naar een bestemming voor een romantische stedentrip in België? Dan is een (romantisch) weekendje Gent een echte aanrader. Wandel door het autovrije centrum of maak een boottocht op de Gentse Reien. Maar er zijn meer bezienswaardigheden, die perfect zijn om met je lief te bezoeken. We zetten de romantische hotspots van Gent in de kijker!

De romantische hotspots in Gent – met de koets door Gent

Een absoluut romantisch hoogtepunt is een rit met de koets door Gent. Doe een stap terug in de tijd en kom tot rust in de koets. De klakkende hoeven van de trouwe paarden voor de koets geven een rustgevend gevoel. De koetsier leidt zijn paarden door de mooie stad, terwijl jullie samen op jullie gemak de sfeer van Gent kunnen proeven. Jullie vinden de koetsen op het Emile Braunplein. Aanrader voor een romantisch weekend Gent!

Beklim het Belfort

Jullie uitstapje naar Gent is niet compleet zonder het beklimmen van het Belfort van Gent. Deze toren is 95 meter hoog en maakt deel uit van de befaamde Gentse torenrij, waar ook de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal deel van uitmaken. Het Belfort staat symbool voor de stedelijke vrijheid in de middeleeuwen. Ook werden hier de stadsprivileges bewaard. Na een klim van 366 treden is het genieten van een schitterend uitzicht!

Boottocht over de Gentse binnenwateren

Een fantastische manier om Gent te ontdekken is door een romantische boottocht te maken over de Gentse binnenwateren. Met het uitzicht op de oude monumenten, wanen jullie je terug in de middeleeuwen. Jullie varen langs gildehuizen van vishandelaars en schippers, maar ook langs de kastelen ’t Gravensteen en ’t Prinsenhof en het Klooster van de Augustijnen en de Dominicanen. Dit zijn nog maar enkele hoogtepunten tijdens jullie romantische boottocht.

Wandeling door Gent; proef ‘waterzooi’!

Een voordeel van Gent is dat de vele bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Gent is een ideale stad om te voet te verkennen. De middeleeuwse sfeer zorgt ervoor dat de romantiek er meteen goed inzit. Van het wandelen krijgen jullie honger. Tijd om het typisch Gentse gerecht ‘waterzooi’ te proeven. Dit is vis of kip met aardappelen en room en wordt geserveerd als een soort van soep met brood.

Weekend Gent in de winter – kerstmarkt in Gent

De kerstmarkt van Gent is niet zomaar een kerstmarkt, het is een waar festival en heet ‘De Gentse Winterfeesten’. De kerstmarkt ligt rond de Sint-Baafskathedraal, maar jullie kunnen ook een historische lichtwandeling maken langs mooi verlichte monumenten. Rust uit in een romantisch chalet met strüdels en glühwein. Hoe staat het met jullie schaatstalent? Er is ook een ijspiste. Of stap in het reuzenrad en geniet samen op grote hoogte van de magische sfeer.