Samen een weekendje dwalen door Brugge

Een romantisch weekendje Brugge is een uitstekende keuze. Deze middeleeuwse nederzetting is mooi bewaard gebleven. Ervaar de historische en gemoedelijke sfeer die uit wordt geademd door oude monumenten, de karakteristieke panden en de Brugse reien (grachten). Ook een portie Vlaamse friet en een pint mag niet ontbreken tijdens jullie weekend Brugge. Ontdek hier de romantische hotspots van Brugge.

De Romantische hotspots in Brugge – rondvaart over de Brugse reien

Varend over de Brugse reien worden jullie overrompeld door de charme en romantiek van de stad. Een rondvaart is een goede manier om ontspannen veel van de stad te zien. Jullie begrijpen meteen waarom de stad geliefd was bij kunstschilders; je vaart onder schilderachtige bruggen door, langs de mooiste tuinen, monumenten en panden. Het canvas van bekende schilders komt hier voor jullie ogen tot leven.

Romantische koerstocht door Brugge

Een romantische koetstocht door het hart van de Brugse binnenstad is een echte aanrader. De koetsier geeft uitleg en halfweg rust het paard even uit bij het Begijnhof, terwijl jullie uitstappen. Een ideale en uiterst persoonlijke manier om Brugge te ontdekken, want jullie zien de meest idyllische plekjes van Brugge. Vertrek en aankomst is op het St Baafsplein, elke zaterdag en zondag gedurende het volledige jaar.

Bezoek het Chocolate Museum

Een zoete verwennerij mag tijdens jullie romantische stedentrip Brugge niet ontbreken. Daarvoor is het Chocolate Museum de aangewezen plek. De Belgische chocolade geniet wereldfaam. In dit museum ontdekken jullie de geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade. Er worden ook zo nu en dan workshops pralines maken gehouden. Onder de juiste begeleiding hebben jullie deze kunst zo in de vingers!

Beklim het Belfort

Een van de prominente monumenten van Brugge is de 83 meter hoge Belfort of Halletoren op de Grote Markt. Het is sinds 1999 UNESCO-werelderfgoed. Tijdens een bezoekje leer je alles over de geschiedenis. Het werd gebruikt als bewaarplaats en om de burgers van Brugge te waarschuwen bij gevaar. Werp ook een blik in de kamer van de beiaardier. Bovenin de toren hebben jullie een prachtig uitzicht over de stad.

Romantisch weekendje Brugge in de winter – kerstmarkt Brugge

Een romantische trip naar Brugge is op elk moment van het jaar de moeite waard. In december kunnen jullie genieten van een bijzonder extraatje; de kerstmarkten van Brugge. Een sfeervol gebeuren waardoor jullie meteen in de romantische sfeer én de kerstsfeer raken. Er is een kerstmarkt op de Grote Markt en het Simon Stevinplein. Kerstkraampjes, warme wafels, chocomel, glühwein; het hoort er allemaal bij. Er is eveneens een schaatsbaan.