Dé must-sees om te bezoeken met je lief in Antwerpen

Op zoek naar romantiek? Dan mogen we niet vergeten, dat Antwerpen de diamantstad bij uitstek is, met een aandeel van 80% in de diamantwereldhandel. Een bezoek aan de Diamantbuurt en het Diamantmuseum van Antwerpen is dus zeker de moeite waard. Romantischcadeau.nl selecteerde de hoogtepunten van Antwerpen voor jullie, voor een onvergetelijk romantisch weekendje Antwerpen.

De romantische hotspots in Antwerpen – de historische binnenstad

De binnenstad van Antwerpen zal jullie op slag betoveren met al zijn mooie pleinen, historische monumenten, gezellige sfeer en leuke winkelstraten. Kies voor een bestaande wandeling of ga samen op verkenning zonder vast plan. Waar jullie in de binnenstad ook zijn, er is overal wel iets moois te bewonderen. Enkele hoogtepunten van Antwerpen zijn: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Rubenshuis, het Stadspark en het Centraal Station, wat een waar architectonisch hoogstandje is.

Rondvaart op de Schelde

Bootje varen wordt altijd geassocieerd met romantiek; ook in Antwerpen is het mogelijk om samen een romantische rondvaart te maken. Antwerpen ligt namelijk aan de Schelde. Terwijl jullie ontspannen achterover zitten, proeven jullie de sfeer van de haven en krijgen jullie een goede indruk van de bedrijvigheid bij de terminals. De schepen, kades en drukke tafereeltjes aan wal glijden aan jullie voorbij!

De vogelenmarkt, typisch Antwerps

Antwerpen en de vogelenmarkt worden vaak in één adem genoemd. De geschiedenis van deze markt gaat terug naar de middeleeuwen en kreeg zijn naam vanwege de handel in vogels. Ondertussen kun je hier van alles zien; zangvogels, pluimvee, knaagdieren, maar ook kleding, antiek en tweedehands artikelen. De markt vindt elke zondag plaats in de Theaterwijk. Wandel er samen overheen om de gezellige drukte en sfeer van de markt te ervaren.

Maak een wandeling door de Diamantwijk

Antwerpen is een diamanten wahalla. Niet alleen kunnen jullie alles te weten komen over de geschiedenis van de diamant, ook kun je een echte diamantslijper aan het werk zien. Een aanrader is ook een wandeling door de Diamantwijk. Alleen of met een gids. Ben je op zoek naar een bijzonder juweel voor je lief, grote kans dat je deze hier zult vinden. Hebben jullie trouwplannen? Er is ook een ruime keuze aan trouw- en verlovingsringen.

Samen shoppen

Antwerpen leent zich perfect om samen te shoppen. De winkelstraten zijn talrijk, maar er zijn wel enkele bijzondere winkelstraten en -gebieden. De grootse winkelstraat, waar jullie uren zoet zijn, heet De Meir. Hier vinden jullie de grote winkelketens. Zoeken jullie meer authenticiteit? Duik dan de zijweggetjes in met authentieke boetiekjes met o.a. streekproducten. Andere leuke winkelgebieden in Antwerpen zijn: het Quartier Latin en het Grand Bazar Shopping Center.