De fijnste must-sees voor geliefde in Amsterdam

Amsterdam is een stad die steeds vaker voorkomt in lijstjes met de meest romantische Europese steden. Daar kijken wij niet van op, want Amsterdam ligt vol met idyllische plekjes waar je als geliefden bij kunt wegdromen. Rondvaart op de grachten, wandeling op de Wallen en in het Vondelpark. Heerlijk! Op zoek naar nog meer goede tips voor een romantisch weekend Amsterdam? De meest romantische hotspots van Amsterdam.

De romantische hotspots in Amsterdam – de grachten

De grachten van Amsterdam zijn legendarisch; het is de handtekening van de stad. Een rondvaart over de grachten is dan ook de beste manier om de sfeer en de charme van Amsterdam te beleven. De oude grachten, unieke wijken als de veelbezongen Jordaan, de historische panden aan de waterkant, de sprookjesachtige bruggetjes en de alledaagse stadse tafereeltjes langs de grachten, maken dit tot een onvergetelijke ervaring!

Wandelen en picknicken in het Vondelpark

Het Vondelpark is misschien wel het bekendste park van Nederland. Het is ook een van de meest romantische plekjes van Amsterdam. Wandel over de paden, langs het water en over de bruggetjes. Je vindt in het park ook een prieeltje, een openluchttheater, kunstwerken, cafeetjes, een paviljoen en het Filmmuseum. Er zijn veel mooie plekjes voor een romantische picknick! Leuk weetje: veel Amsterdammers kregen hier hun eerste zoen!

Wandeling door de 9 straatjes

Om de sfeer van het echte Amsterdam te proeven, is het een aanrader om door de 9 straatjes te wandelen. Dit is de ideale bestemming voor wie ervan houdt om unieke winkeltjes te ontdekken. De 9 straatjes liggen in het westelijke gedeelte van de grachtengordel en vormen een verbinding tussen de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en het Singel. In vervlogen tijden huisden hier handelaren en ambachtslieden die werkten met dierenhuiden.

De Wallen

Al eeuwenlang is Amsterdam wereldberoemd of berucht om haar Red Light District of beter bekend als de Wallen. De wallen is voor vele toeristen al een reden om naar onze hoofdstad te gaan. Het gebied ligt in de vorm van een driehoek tussen het centraal station (loopafstand), de Nieuwe markt en de Dam. Op de wallen zijn niet alleen prostituees op grote schaal aanwezig maar ook talloze kleine winkeltjes waaronder seks shops, cafés, souvenir winkeltjes, peep shows, exclusieve bars en coffeeshops.

Liefdeswandeling tussen het groen

Wist je dat jij je midden in Amsterdam, heerlijk kunt terugtrekken tussen het groen. Hiervoor bezoek je De Hortus Botanicus. De Hortus stamt uit 1638 en is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en telt een enorme plantenrijkdom. In de buitentuin slingeren de paden langs de plantrijke plantvakken. In de kasgebouwen is het lekker warm en kun je planten bewonderen uit woestijngebieden, de subtropen en de tropen. (Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a) Grote kans dat je een bruidspaar ziet. De Hortus is namelijk een geliefde plek voor trouwfoto’s.

Romantisch weekend Amsterdam in de winter – kerstmarkten

Ook in de wintermaanden is Amsterdam een romantische bestemming. Als het flink gevroren heeft, is het een unieke ervaring om op de grachten te schaatsen. Is het ijs niet dik genoeg, dan bieden de kunstschaatsbanen op het Museumplein of het Leidseplein uitkomst. Warme chocomel, glühwein of snert, maken het romantische plaatje compleet. Heerlijk! Bovendien zorgen de verschilende kerstmarkten voor extra romantiek tijdens jullie romantisch weekend Amsterdam.