Ontdek samen alle romantische hotspots van Leuven

Leuven is de perfecte stad voor een romantisch weekendje weg. Dit Belgische universiteitsstadje is niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Het is een charmante stad, waar jullie liefdesvonk gemakkelijk opvlamt. Er zijn vele bezienswaardigheden en evenementen, die jullie uitstapje compleet maken. We zetten hier de romantische hotspots in Leuven in de kijker.

Samen slenteren door de binnenstad

Proef de romantische sfeer van Leuven door samen door de binnenstad te slenteren. De stad dateert uit de Middeleeuwen. Door de eeuwen heen zijn er belangrijke monumenten en historische pleinen gebouwd. Wandel langs het gotische stadhuis en over pleinen als het Monseigneur Ladeuzeplein met de universiteitsbibliotheek, het Martelarenplein, de Grote Markt en de Oude Markt. Strijk zeker neer op een terrasje of duik een bruin café in voor een biertje uit de Leuvense brouwerij Artois!

Hortus Botanicus Lovaniensis

Natuur bewonderen midden in de stad? Ook dat is mogelijk in Leuven. Een bezoek aan de Hortus Botanicus Lovaniensis, ook wel de ‘Kruidtuin’ genoemd, is een aanrader voor verliefde stellen. Maak in alle rust en omringd door geneeskrachtige planten een wandeling door deze tuin van 2,2 hectare groot. Daarnaast is er ook een serrecomplex van 450 m² met tropische en subtropische planten. Of bezoek de oranjerie; hier worden vaak tentoonstellingen georganiseerd.

Grote Markt

De Grote Markt van Leuven straalt een en al gezelligheid en charme uit. Dit populaire plein in de stad mogen jullie dan ook niet missen. Jullie worden hier overrompeld door de schoonheid van het stadhuis, de Sint-Pieterskerk en de gildehuizen. Maar dat niet alleen; op de Grote Markt vinden jullie ook gezellige cafés en terrasjes waar jullie romantisch een glaasje kunnen klinken op jullie heerlijke weekendje weg

Oude Markt

De Oude Markt is dé ontmoetingsplek van Leuven. Hier kunnen jullie aanschuiven aan ‘de langste toog van Europa!’ Jullie treffen hier het ene café na het andere. Ook liggen er veel restaurants. Je kunt je wel voorstellen dat het hier zeker bij mooi weer heerlijk vertoeven is, vanwege de vele terrasjes! Er zijn regelmatig evenementen, zoals de Kermis van Leuven, de Barmannenrace, het Studentenwelkom, concerten, etc.

Groot Begijnhof

Hoewel Leuven een bruisende stad is, is het ook goed mogelijk om je samen terug te trekken op rustigere plekjes, zoals in het Groot Begijnhof. Je kunt dit zien als een dorpje binnen de stad met historische panden, waaronder vakwerkhuizen. Het kanaaltje de Dijle stroomt door het Groot Begijnhof. Het is echt een aanrader om hier samen eens rond te wandelen. Het Groot Begijnhof staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Leuvense Kerstmarkt

Ook in de winter vlamt de romantiek in Leuven op. Dat gaat zeker op wanneer jullie Leuven bezoeken rond de kerst. De Leuvense Kerstmarkt is een begrip in België; het behoort tot de oudste en sfeervolste kerstmarkten van het land. De markt wordt traditiegetrouw gehouden op het Ladeuzeplein. Geniet van optredens, de sfeervolle decoratie en de kraampjes met leuke kerstartikelen. Proef samen van lekkernijen, zoals pralines, ambachtelijke confituren en glühwein.