Weekend Ardennen is perfect voor een actief weekendje samen

De Ardennen zijn een fijne bestemming voor een actief romantisch weekendje! In het glooiende landschap kun je urenlang wandelen en activiteiten ondernemen zoals kanovaren en klimmen. Ook heerlijk om te bezoeken zijn de charmante stadjes zoals Durbuy en Celles. Interesse in een weekendje Ardennen? Ontdek wat de romantische hotspots in de Ardennen zijn en ook lieflijke slaapadresjes zijn er voldoende.

De romantische hotspots in de Ardennen – ontspannen in Spa

Spa is een begrip! Deze bekendheid heeft het kleine stadje te danken aan het mineraalwater ‘Spa’ wat hier naar boven borrelt. Er zijn een aantal bronnen die toegankelijk zijn voor het publiek en waar je het bronwater kunt proeven. Maar naast dit mineraalwater en een mooi en historisch centrum, is Spa ook een kuuroord. Er zijn verschillende kuurorden, die op de groene heuvels van Spa liggen. Dit zijn heerlijke hotspots om na een middagje Spa tot rust te komen.

Daal af in de Grotten van Han

De grotten van Han bevinden zich in het dorpje Han-sur-Lesse. Sinds de opening ruim honderd jaar geleden hebben al meer dan achttien miljoen mensen de grotten bekeken. Willen jullie ook de grotten bezoeken dan begint jullie reis in het centrum van het dorp, van waaruit je met een tram naar de ingang wordt gebracht. Lopend leidt een gids jullie rond door de verschillende zalen. Het avontuur eindigt met een boottocht over de ondergrondse rivier.

De watervallen van Coo

Tegenwoordig zijn deze watervallen vooral een toeristische attractie, maar in de 17e eeuw  werd de waterval in opdracht van de prins-abt van Stavelot door monniken gemaakt om overstromingen te voorkomen. Aan de voet van de watervallen bevindt zich een attractiepark met een stoeltjeslift. Als jullie hierin plaats nemen, dan hebben jullie eenmaal boven een schitterend uitzicht op de vallei van de Amblève.

Het kleinste stadje – Durbuy

Durbuy wordt ook wel het kleinste stadje ter wereld genoemd. Je kunt er heerlijk rondslenteren door nauwe straatjes en het plaatsje staat bekend om haar gastronomie, dus jullie kunnen er gegarandeerd heerlijk eten. Durbuy is in de decembermaand een sprookjesachtig tafereel, de knusse straatjes zijn schitterend versierd, is er een kerstmarkt en een schaatsbaan.