De fijnste must-sees voor een weekend Utrecht

Er gaat niets boven de charme en veelzijdigheid van Utrecht, met grachten, historische monumenten en mooie parken. Hier zijn jullie gegarandeerd op de juiste plek voor een romantisch weekendje weg! We zijn ervan overtuigd dat jullie deze stad voor altijd in jullie hart zullen sluiten! Meer weten? We onthullen jullie hier enkele romantische hotspots in Utrecht!

De romantische hotspots in Utrecht – beklim de Dom van Utrecht

Hij steekt overal bovenuit, de Dom van Utrecht. Het is hét waarmerk van deze prachtstad en bovendien de hoogste kerktoren van Nederland. Een van de topprioriteiten tijdens een romantisch weekendje Utrecht hoort dan ook het beklimmen van de Dom te zijn. Jullie moeten wel een beetje sportief ingesteld zijn, want jullie zullen maar liefst 465 traptreden moeten beklimmen. Daarna openbaart er zich voor jullie een geweldig uitzicht over Utrecht!

Varen over de grachten en singels

Romantische tip in Utrecht: een rondvaart over de grachten en singels van Utrecht. Ontspannen vanaf een bootje voelen jullie nog meer de charme van deze stad. Laat de stadse tafereeltjes, de mooie werfkelders, groene parken, oude grachtenpanden en historische gebouwen aan jullie voorbijglijden. Ideaal om samen even tot rust te komen en tegelijkertijd meteen veel van Utrecht te zien! Een romantische ervaring die in jullie hart gegrift blijft staan.

Samen slenteren door de binnenstad

Laat jullie leiden door de flow van de stad. Slenter hand in hand door de mooie binnenstad van Utrecht. Laat jullie verrassen door idyllische steegjes die op charmante pleintjes, hofjes of bij mooie grachten uitkomen. Het Neude, het Domplein, het Sint-Janskerkhof, Vredenburg en de Mariaplaats; het zijn allemaal stuk voor stuk mooie plekjes in de stad. Maar ook het Wilhelminapark en het Griftpark zijn aangename plekken om doorheen te wandelen.

De magie van de Oudegracht

De Oudegracht loopt door het hart van Utrecht. Hier ontdekken jullie de ware magie van de stad. Hier kunnen jullie winkelen, een terrasje pikken of een hapje eten in een van de werfkelders. Tijdens een wandeling door deze uiterst sfeervolle straat genieten jullie van het uitzicht over de gracht, de mooie bruggetjes en de historische panden. Jullie raken niet alleen nog meer verliefd op elkaar, maar ook op de stad!