De hotspots die je als verliefd stel niet mag missen in Nijmegen

Nijmegen is een stad met vele historische bezienswaardigheden, maar het is ook een stad in het groen. Er zijn veel romantische hotspots waar jullie samen tot rust kunnen komen. Wat dachten jullie van een wandeling door het park of door een botanische tuin? Tijdens jullie romantisch weekend Nijmegen is het zelfs mogelijk om te luieren aan het strand!

De romantische hotspots in Nijmegen – het Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark behoort tot de meest romantische stadsparken van Nederland. In Nijmegen zijn veel overblijfselen uit het verleden te bewonderen; in dit park vind je het rondeel De Roomsche Voet met mooi uitzicht over het park en de stad. Of geniet samen van het uitzicht over de vijver met zwarte zwanen. Andere bijzondere elementen in dit park zijn: de middeleeuwse omwalling, de Kronenburgertoren, het dierenpark en de volière. Er worden ook rondleidingen gegeven.

Slenteren door de Lange Hezelstraat

Wat de Lange Hezelstraat zo bijzonder maakt, is dat het de oudste winkelstraat van Nederland is! Het unieke straatbeeld dat jullie hier aantreffen geeft jullie uitstapje meteen extra sfeer. Slenter samen door deze bijzondere straat en bekijk de mooie panden uit de 15de, 16de en 17de eeuw. Veel oude panden zijn gespaard gebleven tijdens het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. Shopliefhebber of niet; hier kijken jullie je ogen uit

Ontspannen aan het Waalstrand

Na het wandelen en slenteren door de stad en na de vele indrukken die jullie hier hebben opgedaan, is er niets zo lekker als luieren aan het strand. Even buiten de drukte van de stad ligt het Waalstrand. Dit is de aangewezen plek om jullie even terug te trekken om op adem te komen of om van een romantische picknick te genieten. Elke stedentrip kan wel zo’n rustmomentje gebruiken! 

Bezoekje aan de Hortus Nijmegen

Een stedentrip combineren met rust en natuur, zonder dat je daar ver voor hoeft te gaan? Dan is Nijmegen de juiste keus. Breng hier een bezoekje aan de Hortus Nijmegen; een botanische tuin en theetuin. Tijdens jullie wandeling door de tuin, komen jullie diverse landschappen met uiteenlopende soorten bloemen, planten en bomen tegen. Geniet na in de theetuin, met een kopje koffie of thee en omringd door bloemen.