De meest romantische plekjes van Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, heeft verliefde koppels veel te bieden. Dat gaat helemaal op als jullie op zoek zijn naar een historische en gemoedelijke sfeer. Middelburg heeft een rijk VOC-verleden en telt maar liefst 1100 monumenten. Willen jullie weten wat jullie echt niet mogen missen? Wij onthullen hier de romantische hotspots van Middelburg.

Romantische hotspots Middelburg – beklim de Lange Jan

Een goede start voor jullie romantisch weekendje Middelburg is het beklimmen van de Lange Jan, de abdijtoren van Middelburg. Zo krijgen jullie meteen van grote hoogte een schitterend beeld van wat Middelburg en omgeving jullie te bieden heeft. We beloven dat, dat zeker niet zal tegenvallen. Na het beklimmen van de 207 treden, zal het adembenemende uitzicht jullie beslist overtuigen dat deze inspanning de moeite waard was. Fotomomentje?

Historie en romantiek in de binnenstad

Middelburg is een heerlijk stadje om hand in hand doorheen te slenteren. Jullie komen historische gebouwen tegen, zoals het imposante stadhuis, de abdij, de stadsschuur, de kloveniersdoelen, het gastkerkhuis en vele oude herenhuizen aan de grachten uit de glorietijd van de VOC. Slenter ook eens over de vismarkt, waar regelmatig markten worden gehouden en neem een kijkje bij de haven. Deze haven speelde een sleutelrol in de VOC-tijd.

Rondvaart door de Middelburgse grachten

De oude grachten van Middelburg lenen zich voor het maken van een romantische rondvaart. Laat jullie vanaf het water overweldigen door de rijke geschiedenis van Middelburg, waar de oude panden, pakhuizen en historische monumenten aan wal het bewijs van zijn. Ontdek ook de gerestaureerde sluis, de mooie bruggetjes over de grachten en de idyllische doorkijkjes. Puur genieten! Wisten jullie al dat Middelburg de 5de monumentenstad van Nederland is?