De hotspots die je als verliefd stel niet mag missen in Leiden

Is Leiden geschikt voor een romantisch weekendje weg? Wij zeggen volmondig ‘ja’! Leiden is een bruisende stad vol sfeer en historie. Er is van alles te zien en te beleven. Wat mag je als verliefd stel echt niet missen in Leiden? We stellen jullie hier voor aan de romantische hotspots van Leiden en geven de beste romantische hotel suggesties. Ideaal voor een weekendje weg in Leiden.

De romantische hotspots in Leiden – wandel De Leidse loper

Een van de beste manieren om samen Leiden te ontdekken is door de stadswandeling De Leidse Loper te volgen met je mobiele telefoon met internet. Op jullie eigen tempo wandelen jullie door de stad en worden langs 24 mooie plekjes van de stad geleid, waar bijzondere verhalen achter schuilen. Jullie komen op plaatsen die jullie anders waarschijnlijk niet waren tegengekomen, zoals de Doelenpoort, het Weeshuis en de Marktsteeg.

Groene oase in de stad: Hortus Botanicus

Leiden is de perfecte plek om te genieten van zowel de stadse geneugten als van groen! Zoek samen de rust op van de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Maak een wandeling door verschillende thematuinen, waaronder de romantische rozentuin, de varentuin, de Chinese kruidentuin en de systeemtuin. Na jullie wandeling kunnen jullie genieten van een hapje en een drankje in het Grand Café.

Oude Sterrenwacht: samen sterren kijken

Kunnen jullie je iets romantischer voorstellen, dan tijdens jullie uitje samen de pracht van het heelal te bewonderen? Tijdens jullie romantische stedentrip in Leiden, mag samen sterren kijken bij de Oude Sterrenwacht dan ook niet op jullie ‘to-do lijstje’ ontbreken. Behalve dat jullie wegdromen bij de mooie sterren, leren jullie ook meteen meer over de lange en rijke geschiedenis van de Leidse sterrenkunde.