Met je lief op ontdekkingstrip door Leeuwarden

Wat kunnen jullie verwachten van een romantisch weekendje naar Leeuwarden? Hier zijn jullie op het juiste adres om inspiratie op te doen. De historische sfeer van de stad, de monumenten en grachten zullen de romantiek beslist een duwtje in de rug geven. We helpen jullie op weg met de fijnste hotels en romantische hotspots, die je bezocht moet hebben met je lief.

De romantische hotspots in Leeuwarden – de grachten

Een van de meest romantische activiteiten tijdens een stedentrip, is een rondvaart. Leeuwarden biedt hier met zijn mooie grachten de ideale gelegenheid toe. Zo zien jullie de stad eens op een andere manier. De schipper zal jullie veel over de stad vertellen. Ontdek het Naauw, de Kelders, de Voorstreek, de Eebuurt, de Prinsentuin, het Schavernek en de Nieuwstad. Jullie varen misschien ook wel over de finishlijn van de Elfstedentocht!

Samen de historische binnenstad verkennen

De Friese hoofdstad Leeuwarden is een bezoek meer dan waard. Hier kunnen jullie uren hand in hand door de historische binnenstad slenteren, want er is ontzettend veel te zien. Wandel langs de middeleeuwse grachten en terpen, bewonder de historische gevels en monumenten. Echte iconen van Leeuwarden zijn de Oldehove, de Sint Bonifatiuskerk en de Blokhuispoort. Loop ook eens een museum binnen, zoals het Fries Verzetsmuseum, het Natuurmuseum Fryslân en het Keramiekmuseum.

Prinsentuin, het stadspark van Leeuwarden

Als we het over romantisch Leeuwarden hebben, dan mag een bezoek aan de Prinsentuin niet missen. Dit stadspark werd in 1648 als lusthof aangelegd in opdracht van Willem Frederik van Nassau. Maak een wandeling, zoek een mooi plekje uit om te picknicken, te luieren en om van elkaar te genieten! Er worden regelmatig optredens gegeven in de muziekkoepel. Verder ligt in dit park ook een schitterende jachthaven en een grand-café.

Beklim de Oldehove toren

Deze toren is het beroemdste monument van Leeuwarden. Niet alleen omdat de toren hier sinds 1529 staat, maar vooral omdat hij schever is dan de Toren van Pisa. Wees niet bang; jullie kunnen deze toren veilig beklimmen. De moeite waard, want na de flinke klim via de wenteltrap hebben jullie vanaf het dak een schitterend uitzicht over Leeuwarden. Meer weten? De torenwachters vertellen jullie graag meer over de toren.