De drie fijnste tips voor een weekend samen in Haarlem

Haarlem is voor veel verliefde stellen nog een onontdekte parel. Tijd om daar verandering in te brengen. We kunnen jullie garanderen dat dit een topbestemming is voor een romantisch uitje. Haarlem is mooi gelegen aan de rivier het Spaarne en heeft een sfeervol historisch centrum. We nemen je hier mee langs de drie romantische hotspots van Haarlem.

De romantische hotspots in Haarlem – het Haarlemmerhout Stadspark

Het is een waar genot om tijdens jullie romantische trip naar Haarlem een frisse neus te halen in het Haarlemmerhout Stadspark. Een wandeling door dit boomrijke park is in elk jaargetijde een genot. Het is een park met geschiedenis; in 1830 werd het eeuwenoude bos op deze plek opnieuw ingericht in Engelse landschapstijl. Tussen de bomen treffen jullie een theehuis, pannenkoekenhuis, hertenkamp, kinderboerderij en muziekkapel.

Ontdek de Gouden Straatjes van Haarlem

Rondom de Grote Markt van Haarlem ligt een paradijsje voor shopliefhebbers; geen grote winkelketens, maar kleine vintage winkels, designwinkels en ambachtelijke werkplaatsen. Maar ook wie niet zo fan is van winkelen kan hier genieten, door de unieke historische sfeer en gezelligheid van de stad op te snuiven. Na een rondje shoppen is het goed toeven op een terrasje op de Grote Markt om samen te proosten, op jullie romantisch weekendje Haarlem!

Varen over het Spaarne

Stap samen in een bootje voor een mooie rondvaart over de rivier het Spaarne. Jullie varen door het centrum van de stad met uitzicht op de historische panden met hun karakteristieke gevels. Vanaf het water beleef je de stad ineens op een hele andere manier. Jullie varen langzaam de stad uit en wisselen de gezellige drukte voor de stilte van het platteland met weilanden en molens. Dit contrast geeft jullie boottochtje nog meer sfeer.