Dé hotspots in Groningen die je bezocht moet hebben met je lief!

Waarom je in Groningen moet zijn voor een romantische stedentrip? Daar zijn heel veel goede redenen voor! Want ook Groningen heeft een aantal fijne romantische hotspots die je bezocht moet hebben met je lief. Wat dacht je van de Martinitoren, wandel de hofjesroute en maak een rondvaart over de grachten. Allemaal stuk voor stuk hotspots die je bezocht moet hebben met je lief.

De romantische hotspots in Groningen – beklim de Martinitoren

Wie Groningen bezoekt, kan niet om de Martinitoren heen! Dit icoon van Groningen rijst overal bovenuit. De huidige toren dateert uit 1469 en is 97 meter hoog. De geschiedenis van de Martinikerk gaat terug tot 1220. In de kerk zie je aan de bouwstijlen en kunstwerken sporen uit verschillende eeuwen. Samen de Martinitoren beklimmen? Dat is een echte aanrader. Jullie beloning? Een overweldigend uitzicht en dé plek voor een romantische zoen.

Wandel de Hofjesroute

Een wandeling langs de vele hofjes (gasthuizen) van Groningen, is niet alleen een mooie wandeling door de stad, maar ook een reis terug in de tijd. Elk gasthuis vertelt zijn eigen verhaal. Bewonder de romantische binnenplaatsjes van verschillende hofjes. De gasthuizen ontstonden nadat Paus Stefanus V het beval gaf dat iedere bisschip in zijn bisdom een armenhuis moest oprichten om naasten (zieken, weduwen, armen en pelgrims) op te vangen.

Doen! Rondvaart over de grachten

Nog een goede tip om Groningen op een romantische manier te beleven, is door samen een stadsrondvaart over de grachten te maken. Vanaf het water krijgt alles ineens op een andere manier charme. Bewonder vanaf het water van de diepenring het Groninger Museum, het Scheepvaartmuseum en de historische pakhuizen. Traag voortkabbelend over het water kunnen jullie nog eens extra van elkaars gezelschap genieten.

Relaxen in het ‘Stadspark’

Het groen van het Stadspark van Groningen biedt jullie de mogelijkheid om op adem te komen en samen onbezorgd te ontspannen. Slenter hand in hand over de mooi aangelegde paden, strijk neer op een mooi plekje in het gras langs het water. Maar breng ook zeker een bezoekje aan het Arboretum. Daarnaast ligt er in het park ook een mooi paviljoen, een kinderboerderij en een drafbaan waar vaak evenementen zijn.