Bezoek samen alle romantische hotspots van Den Bosch

Samen de Brabantse gezelligheid ervaren? Daarvoor is Den Bosch de aangewezen bestemming. Hier valt van alles te doen en te beleven voor verliefde stelletjes. In Den Bosch heerst nog een authentieke sfeer, vanwege de vele mooie, historische gebouwen. Ook de Brabantse gastronomie zal jullie vast bekoren. Ontdek hier wat de romantische hotspots van Den Bosch zijn!

De romantische hotspots in Den Bosch – beklim de Sint-Janstoren

Hoe staat het met jullie conditie? Klaar voor een flinke klim? Het beklimmen van de Sint-Janstoren van de Sint-Janskathedraal hoort zeker op jullie ‘to-do’ lijstje te staan. De gids vertelt jullie tijdens de klim graag meer over de rijke geschiedenis van de toren, het carillon en het uurwerk. Eenmaal de top bereikt op 43 meter hoogte, dan kijken jullie uit over het centrum en de wijde omgeving van Den Bosch.

Heerlijk! Smullen van een Bossche bol

Na een wandeling door het centrum van Den Bosch en al helemaal na het beklimmen van de Sint-Janstoren, hebben jullie beslist een Bossche bol verdiend. Deze typische lekkernij uit Den Bosch mogen jullie niet missen en helpt jullie weer om op krachten te komen! Een Bossche bol is een flinke chocolade bol gevuld met slagroom. In het centrum van de stad liggen diverse bakkerijen, waar jullie de ‘echte’ Bossche bol kunnen proeven.

Rondvaart over de Binnendieze

Een van de unieke kenmerken van Den Bosch is het eeuwenoude waterstelsel van de stad. De stad wordt doorkruist door diverse stromen, die de Binnendieze worden genoemd. Stap samen in een fluisterbootje met een schipper, die jullie alles over het rijke verleden van de stad kan vertellen. Geniet van het bijzondere uitzicht op de stad, de romantische doorkijkjes en de unieke plekjes die jullie ontdekken!

Hand in hand slenteren door de binnenstad

Soms is er tijdens een stedentrip niets zo lekker als gewoon zonder bestemming hand in hand door de binnenstad slenteren. Ga samen op in de unieke sfeer van Den Bosch, kom op plekken waar jullie anders nooit zouden komen, zoals historische hofjes en pleintjes. Maar wandel ook zeker eens door de wijk Uilenberg in het historisch centrum. Of wandel langs de Sint-Janskathedraal, het Stadhuis en over de centraal gelegen Markt.