De fijnste tips voor een romantisch weekend Scheveningen

Een van de meest romantische plekjes waar je je geliefde mee naartoe kunt nemen, is de Hollandse kust. Kies je voor Scheveningen, dan zit je helemaal goed! Jullie genieten hier niet alleen van de Noordzee en het strand, maar ook van vele andere bezienswaardigheden en activiteiten. We nemen je hier mee langs de romantische hotspots van Scheveningen!

De romantische hotspots in Scheveningen – wandeling over het strand

Het is en blijft een van de meest romantische tips: samen een strandwandeling maken. En waar kan dit beter dan over het strand van Scheveningen? Wandel arm in arm door de uitrollende golven, geniet van het ruisen van de zee, de frisse zeelucht én vooral van elkaar. Een strandwandeling heeft in elk jaargetijde zijn charme. In de zomer met de zon op jullie gezicht en in andere jaargetijden om heerlijk uit te waaien!

Samen in het reuzenrad

Eén van de topattracties van Scheveningen is het reuzenrad op de Pier. Dit is het eerste reuzenrad in Europa boven zee. Voor deze romantische beleving op wel ruim 50 meter hoogte, is het dus wel belangrijk dat jullie geen hoogtevrees hebben. Het reuzenrad biedt gesloten gondels, luxe zitjes en airco en er is zelfs een vip-gondel met glazen bodem. Jullie hebben een panoramisch uitzicht over zee, het strand en Den Haag.

Wandelen over de (vernieuwde) pier

Wie aan Scheveningen denkt, denkt onherroepelijk ook aan de Pier. De Pier is een aantal jaar dicht geweest, maar is sinds 2015 compleet vernieuwd. Een goede reden om deze unieke plek samen met je geliefde te verkennen. Wandel boven de zee over de Pier. De frisse zeewind en het uitzicht over zee doen wonderen! Jullie vinden hier ook winkels, restaurants, bars en terrasjes. Er worden ook regelmatig allerlei evenementen en markten georganiseerd.

Hapje en een drankje in een strandtent

Er wordt vaak gezegd: ‘Liefde gaat door de mond.’ Ben je geen held in de keuken of heb je geen zin om te koken? Dan kun je tijdens jullie romantisch uitstapje toch hoge ogen gooien, door je geliefde mee te nemen naar een strandtent voor een hapje en een drankje in Scheveningen. De unieke entourage, lekkere hapjes en drankjes en elkaars gezelschap; dat zorgt dat de romantiek er meteen goed in zit!